Svakodnevne aktivnosti koje se računaju kao trening

1. decembar 2023.

3 MIN


Cover Image for Svakodnevne aktivnosti koje se računaju kao trening

Svakodnevne aktivnosti nam omogućavaju da rešimo određene obaveze, ali mogu biti i svojevrsna i delimična zamena za trening i dodatni doprinos zdravom i aktivnom stilu života.

Svakodnevne aktivnosti koje se računaju kao trening:

Hodanje: Hodanje je jednostavan, ali efikasan način vežbanja. Pokušajte uvrstiti brze šetnje u svoju svakodnevnu rutinu: hodajte do posla, kroz park ili sa kućnim ljubimcem.

Stepenice: Ako imate priliku, izbegavajte lift i koristite stepenice. Penjanje uz stepenice odličan je trening za noge i kardiovaskularni sistem.

Vožnja bicikla: Biciklizam je odličan način transporta i vežbanja istovremeno. Koristite bicikl umesto automobila kad god je to moguće.

Rad u bašti: Rad u bašti, kao što je kopanje, sadnja, ili košenje trave, može biti fizički zahtevan i koristan trening.

Kućni poslovi: Čišćenje, usisavanje, pranje prozora i druge kućanske aktivnosti mogu biti sjajan način da sagorite kalorije i budete aktivni.

Joga ili istezanje: Redovno istezanje, čak i ako je u pitanju kratka sesija, može poboljšati fleksibilnost, održati pokretljivost i smanjiti stres.

Stajanje: Umesto da sedite tokom dužeg vremenskog perioda, pokušajte da često ustajete, stojite ili hodate po kući. Na ovaj način ćete poboljšati cirkulaciju i smanjiti nelagodnost vezanu za dugotrajno sedenje.

Aktivnost tokom dana bi trebalo da bude konstanta. Čak i kraći, ali česti, periodi fizičke aktivnosti mogu značajno doprineti ukupnom nivou kondicije i zdravlja.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right