Pet primera zdravih obroka za filmsko veče

1. decembar 2023.

3 MIN


Cover Image for Pet primera zdravih obroka za filmsko veče

Uz filmsko veče najbolje idu grickalice, a vi sami možete napraviti zdrav izbor i tako i kroz grickalice uneti neophodne nutrijenete

Predlozi zdravih grickalica

Kuvane kokice sa začinima:

Pripremite Pripremite kokice u fritezi na vruć vazduh, kako biste smanjili unos dodatnih kalorija. kokice kako biste smanjili dodatne kalorije. Dodajte začine poput bibera, kurkume, čilija ili praška od paradajza za ukusne i zdrave kokice.

Humus i povrće:

Servirajte humus sa seckanim povrćem poput šargarepe, celera, krastavaca ili paprike. Humus sadrži zdrave masti i proteine, a povrće dodaje vlakna i vitamine.

Gvakamole i integralni krekeri:

Napravite gvakamole sa avokadom, paradajzom, lukom, limunom i solju. Poslužite ga s integralnim krekerima ili tankim kriškama integralnog hleba.

Grčki jogurt s voćem i orašastim plodovima:

Uživajte u grčkom jogurtu sa svežim voćem poput jagoda, borovnica ili kriški banane. Dodajte orašaste plodove poput badema, oraha ili lešnika za dodatnu hrskavost i proteine.

Pileći ražnjići sa povrćem:

Pripremite pileće ražnjiće sa komadićima paprike, luka, tikvica i paradajza. U pitanju je proteinska opcija koja je ujedno i zdrava i ukusna grickalica, idealna uz film!

Cilj je da izbegnete prekomerno grickanje nezdravih grickalica tokom filma. U zdravim obrocima možete uživati bez grižnje savesti, ali obratite pažnju i na veličinu porcija.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right